Vogualura
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vogualura Role Playing Game'e Hosgeldiniz!

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Siyah çiçekler açtığında

2 posters
YazarMesaj
Jeanne von Mattherhorn
İspanya | Von Matterhorn Leydisi
Jeanne von Mattherhorn

Siyah çiçekler açtığında Empty
MesajKonu: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimePtsi Şub. 04, 2013 7:11 pm

Siyah çiçekler açtığında Tumblr_mb8h3dAEzc1qarpoto1_500_large

Bir zamanlar Valencia'nın düzlüklerinde huzurlu huzurlu dumanu tüten bir kale varmış... Hah işte o kalede huzur denen bir şey kalmadı.

Jeanne, Lorenzo.
Jeanne von Mattherhorn
Jeanne von Mattherhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimePtsi Şub. 04, 2013 7:34 pm

Her şeyin üzerinden bir yıl geçmişti. Edgar Ernesto von Matterhorn doğmuş ve anneciğinin kollarında can vermişti. Ya da hiç doğmamıştı. İçinde bulundukları yüzyıla lanetler okurken elinden başka hiçbir şey gelmemişti. Bebeğinin, yavrusunun, minik ellerine öpücükler kondurmuş ve onu Toprak Ana'ya teslim etmişti. Bir kez olsun güldüğünü göremeden, dokuz ay boyunca hayal ettiği hiçbir şeyi gerçekleştiremeden almıştı hayat onu. Jeanne Lorenzo'dan sonra ilk defa bu kadar bağlanmıştı bir varlığa. Daha karnındayken konuşuyordu oğluyla, oğlu olacağını biliyordu.* Sabah gözlerini açtığı ilk andan itibaren yavrusunu düşünmye başlamıştı. Tam atlattığını, Edgar'ı unuttuğunu düşünürken erken saatlerde gelen bu tufan uykusunu kaçırmıştı kadının. Yataktan yavaşça kalktı lordunu uyandırmamaya özen göstererek ve sabahlığını geçirdi üstüne. Alt kata inip kahvaltının hazırlanmasına yardım ettikten sonra -kocasıyla arası düzeldiğinden beri evle ilgilenmeye başlamıştı- tekrar üst kata çıktı. Yatak odasına girdiğinde sakince adamın yanına gitti ve bir süre onu seyretti. Göğsünün sakince inip kalkmasını, göz kapaklarındaki o hafif hareketi... Elini uzatıp sakallarına dokundu ve adamı yavaşça öptü. Bir yandan adamın yüzüne düşen saçları çekti, her bir telini ayrı ayrı öpme isteğini bastırmaya çalışırken çocuğunu düşündü. Onun yanında böyle davranmak ayıptı... "Buenos días, mon amour." Işıltılı bir şekilde gülümsedi adama. Garip bir şekilde iki dili birleştirmeyi seviyordu. Bazen söyleyeceği şeyin İspanyolcasını bulamıyordu ve anadiline dönüyordu. Nasıl olsa kocası biliyordu dilini. Hem sadece ikisinin konuştuğu aşkın dili bir tür şifreydi. Davetlerde kadın sıkıldığında yavaşça adama seslenirdi ve gitmek istediğini söylerdi bu şekilde. Son bir yıldır -özellikle oğullarının ölümünden sonra- iyice yakınlaşmış olmaları da günlerinin daha eğlenceli geçmesine sebep oluyordu. Son üç haftadır Lorenzo'ya hamile olduğunu nasıl söyleyeceğini düşünüyordu. Geçen yıldan sonra hazır olup olmadıklarını bile bilmiyordu. Aklına gelen fikirle birlikte yüzünü astı, ufak bir şakadan zarar geleceğini düşünmüyordu. "Kahvaltıya inelim mi artık lordum? Sizinle konuşmak istediğim önemli bir konu var." Rol yapmak, surat asmak, mutsuz davranmak Jeanne'in özel ilgi alanlarıydı.

Spoiler:
Lorenzo Von Matterhorn
İspanya | Von Matterhorn Lordu
Lorenzo Von Matterhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimePtsi Şub. 04, 2013 8:26 pm

Lorenzo, tenine değen sıcak nefesle ürperdi, dudaklarındaki sıcaklıkla uyandı ve gözlerini açtığında karşısında Jeanne'i buldu, leydisini... "Buenos días, mon amour." Gözlerini açtığında ilk gördüğü Jeanne'in yüzü, ilk dokunduğu onun teni ve ilk kokladığı kendine has kokusu olunca günlerinin güzel geçtiğine, karısının uğurlu geldiğine inanır olmuştu. Yaralandığı ve neyse ki vücudunda izler kalmadan atlattığı Emesta vakasının ardından her şey yolunda gitmişti. Enerjisini, düşüncelerini ve tüm motivasyonunu yalnızca tek bir işe odakladığında başarılı olabiliyordu. Örneğin toprak alımlarının hızlanması ya da… Bir çocuk sahibi olmaları gibi. Doğuma bir ay kala erken doğum sancılarının başlaması ve çocuğun kordonun boynuna dolanarak ölmesini saymazsak, birkaç ay önceye kadar Jeanne ile, ailelerine katılacak yeni Matterhorn’un heyecanını yaşıyorlardı. İsmini bulmuşlardı, küçük patikler hazırdı, odası hazırdı… Fakat anne ile bağlarının kopması sonucu birey sayısını çoğaltamamışlardı. Lorenzo, çocuğunu kucağına alamadan bir babaymış gibi hissedebileceğini zannetmiyordu ve oldukça tuhaf bir duygu olacağından da emindi. Sonuçta, evine hiç tanımadığı biri gelecekti, neden heyecanlanması gerekliydi? Jeanne için ise tam bir yıkım olmuştu. İlişkileri için ne kadar çaba sarf ettiği ve yaşadığı yıkımın boyutu yüzünden okunabiliyordu. Bu yüzden, her sabah ona yeniden âşık oluyordu. Günaydın öpücüğüyle uyandıktan sonra, sabah öpücüğü faslına geçiş yapmak üzere elini tişörtüne kaydırmış, onu içine sıkışıp kalmışlıktan kurtarmak üzereyken, işlem yarım kaldı. Hevesi ise kursağında… "Kahvaltıya inelim mi artık lordum? Sizinle konuşmak istediğim önemli bir konu var." Jeanne hızlıca odadan çıktığı için Lorenzo’nun asık suratını neyse ki görmemişti; fakat konuşacakları şey her neyse, emindi ki sabah öpücüğünden sonraya bekleyebilirdi. Kendi kendine ağzının içinde bir şeyler geveleyerek söylendi, bir yandan kahvaltılarda giydiği şık takımlarından birini üzerine geçirdi ve kahvaltı salonuna indi. Oturma düzenleri, masanın iki ucunda olmak üzere aynıydı; fakat beş metrelik masayı, iki metreye indirmişlerdi. Ve hizmetçiler işlerini bitirdiklerinde kahvaltı salonunun kapısını kilitleyerek istedikleri yerleşim düzenini uygulama lüksüne sahiptiler. Lorenzo, hizmetçilere acele ettirdikten sonra yine kapıyı kilitledi ve Jeanne’in yanındaki yerini aldı. Sabah öpücüğünü bekleyemeyecek kadar önemli olan bu konu neymiş, hayatım?”

Spoiler:
Jeanne von Mattherhorn
Jeanne von Mattherhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimePtsi Şub. 04, 2013 11:22 pm

Her sabah yaptıkları gibi kahvaltı masasının iki ucuna oturmuşlar, hizmetçilerin yemekleri getirmesini bekliyorlardı. Lorenzo biraz daha tez canlı davranıp görevlilerin iki ayağını bir pabuca sokunca planının işe yaradığı yönündeki ilk işareti aldı kadın. Onun ilgisini çektiği için memnundu, özellikle bu konuda. Sabah öpücüğünü bekleyemeyecek kadar önemli olan bu konu neymiş, hayatım?” Hafifçe gülümsedi, mide bulantısını bastırmaya çalışarak yapmıştı bunu. Önündeki yemeklerle oynadı biraz ve en sonunda hiçbir şeye dokunmadan tabakları ileriye doğru itip peçeteye yavaşça sildi dudaklarını. Lorenzo yaralandığından beri, Jeanne duvarları yıktığından beri her şey çok farklıydı. Hep o özendiği normal çiftlerden olmuşlardı. Daha nadir tartışıyorlar, günlerinin çoğunu birlikte geçiriyorlardı ve geceler artık eziyet değildi. Kocasının güven verici kollarında kendisini uykuya teslim ederken kabuslara yer yoktu. Hayat çok daha anlamlıydı onun için... Yeterli süre geçtiğinde hanedanlarının geleceği için görevini yerine getirmesi gerektiğini fark etti. Gerçi çevreden bu konuda sürekli iğnelemelere maruz kalıyordu zaten. Verdiği cevap gayet netti. Hayatımız kısıtlanmadan önce birbirimizle vakit geçirmek istiyoruz. :Aslında hiç de öyle değildi. Uzun bir süre çocukları olmamıştı, olduğundaysa kabus gibi bir doğum yaşamıştı kadın. Bebeğinin morarmış yüzüne bakarken gözlerinden yaşlar boşanmıştı, teselliyi eşinin sıcak omzunda bulmuştu; ama adam için de farklı değildi durum anlaşılan... “Lorenzo, Edgar’ın ölümünden beri bir kez daha o şansı elde edemedik. Bir lord olarak yapman gerekenlerin farkında olduğum için sana bir teklifim var.” Stres ve gerginlikten dolayı midesine saplanan o keskin acı ara vermesine sebep oldu. Böylesine büyük bir şeyi kaldırabilecek miydi adam? Tam ona aşık olduğu fikrine alışmışken terk edilmek isteidğini söylemesine... “Eğer istersen ayrılabiliriz. Hanedanın geleceği için sana veliaht verebilecek bir eş seçmek istersen karşı çıkmam.” Karşı çıkmakla kalmam, o kadının bütün sülalesini kuruturum, diye geçirdi içinden. Yüzündeki hüzülü ifadeyse terk edilmek üzere olan bir eşin umarsız çırpınışıydı. Ansızın gözleri önünde beliren bir görüntüyle gülümsemeden edemedi. At üzerinde genç bir çocuk ve yanında ondan daha yaşlı, daha olgun bir adam gülerek yarış yapıyorlardı. Jeanne ise geriden onları seyredip gülümsüyordu. Çocuğun yeni yeni çıkmaya başlamış sakalları babasını andırıyordu, gözleriyse tıpkı annesi gibiydi. Bu kendi oğluydu... Karşı koyamadığı bu gülümsemeyle birlikte yaşaran gözlerini nazikçe sildi peçeteye, bu iyi olmuştu. Rolünü tamamlayacak bir hareketti. Oğluna teşekkür etti içinden, ailelerini kurtarmak adına yaptığı bu yardım işe yararsa ve Lorenzo testten sınıfta kalmazsa onları sonsuza kadar hiçbir şey ayıramayacaktı. Tabi, Lorenzo sınıfta kalmazsa.

Spoiler:
Lorenzo Von Matterhorn
Lorenzo Von Matterhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 9:29 am

Lorenzo taze yapılmış çöreklerden birini ağzına atıp hızlıca çiğnedikten sonra tereyağına uzandı ve bu arada çayından da bir yudum aldı. Sabah kahvaltılarının insana güç verdiğine inananlardan olduğu ve talimlerde düşüp bayılmak istemediği için öğünlerini güçlü tutardı. Jeanne ise tam tersine, yemek yemenin eziyete döndüğü insanlardandı ve Lorenzo ona yaşamsal fonksiyonlarının devamını sağlamak için dahi yemek yedirirken zorlanıyordu. “Lorenzo, Edgar’ın ölümünden beri bir kez daha o şansı elde edemedik. Bir lord olarak yapman gerekenlerin farkında olduğum için sana bir teklifim var.” Çocuk meselesini konuştuklarına şüphe yoktu; asıl soru neden bunu konuşma gereksinimi duyduklarıydı ki, bu da Lorenzo’nu yanıt bulamadığı bir sorundu. “Eğer istersen ayrılabiliriz. Hanedanın geleceği için sana veliaht verebilecek bir eş seçmek istersen karşı çıkmam.” Evet gerçekten saçma bir konuda saçmasapan argümanlar sunarak konuştukları kesinleşmişti. Lorenzo hanedanlığın geleceğini önemsiyordu ve en büyük korkusu Jeanne’in bahsettiği duruma maruz kalmaktı. Bir sene önce, hamileliğe kadar geçen sürede ailelerin sabrı da bu konuda taşmaya başlasa da, fizyolojik hiçbir sorun olmadığı kanıtlanınca rahat bırakmışlardı. Ve bu huzurlu ortamda, sipariş üzerine çocuk sahibi olmanın gereği yoktu. Bu yüzden düşünmeye dahi gerek duymadığı bu konuyu bir an önce kapatmak istiyordu. ”Jeanne, eğer bu konuşmayı yapmak yerine yatağımızda olsaydık…” Dudakları kıvrıldı, gözlerine kadına çevirdi. Annesi olsaydı onu uyarırdı. Lorenzo, yiyeceklere saygı duyup bu konuşmanı sofradan kalktığın zaman erle. Annesinin sesini duyar gibi olduktan sonra tereyağı ve lavanta reçeliyle işini bitirdi, çayının ikinci bardağının da sonuna geldi. Nasıl olsa karısının cümleyi zihninde tamamladığını biliyordu. ”Hem… Senden ayrılmadan da bu mümkün olabilir. Sadece bir süre, çocuk doğana kadar…” Bunu kabul edecek değildi, yalnızca muzipliği tutmuştu ve Jeanne’e küçük bir şaka yapmaktan zarar gelmezdi. Hem güler, eğlenirlerdi. ”Eleanora*’yı tanıyorsun. Bir çocuğumuz olabilir. Yani Eleanora’nın rahmini kullanırız; fakat senin ve benim bir oğlumuz...” Midesinin kalktığını hissetti, cümlesinden mide bulandırıcılık akıyordu. Belli etmeden kahvaltısını aniden kesti ve ayağa kalkıp odada tur atmaya başladı. Gerçekten, ya bir daha çocukları olmazsa… Bu fikri uzaklaştırdı. Eğer İspanya'dan kovulursa, Fransa kucak açardı onlara, değil mi?

Spoiler:
Jeanne von Mattherhorn
Jeanne von Mattherhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 3:21 pm

Yirmili yaşlarının sonunda olmasına ve sancılı bir hamilelik süreci geçirmiş olmasına rağmen incecik bir vücuda sahipti. Bunda yemek yemiyor olmasının büyük bir etkisi vardı. Korselerinin neredeyse tamamı büyük geliyordu kadına… Onun aksine Lorenzo törensel bir havada yerdi yemeğini. Sanki eşsiz bir şeymiş gibi her parçayla ayrı ayrı ilgilenirdi. ”Jeanne, eğer bu konuşmayı yapmak yerine yatağımızda olsaydık…” Ağzına küçük bir domatesi attı ve gülümsedi. Her halukarda sabah tatlısını es geçmek zorundalardı. Jeanne’in özel durumu buna izin vermiyordu zaten. ”Hem… Senden ayrılmadan da bu mümkün olabilir. Sadece bir süre, çocuk doğana kadar… Eleanora*’yı tanıyorsun. Bir çocuğumuz olabilir. Yani Eleanora’nın rahmini kullanırız; fakat senin ve benim bir oğlumuz...” O kadının ismini duyduğunda bütün bedeni iğrenç bir bulantıyla sarsıldı. Ne cüretle yuvalarında –kahvaltı masasında- onun adını ağzına alıyordu. Eli yavaşça su kadehine uzandı ve bir yudum aldı. Bir de ondan çocuk düşünüyordu! Kadehi sertçe adama fırlattı ve önündeki bilimum yemek parçalarını atmaya devam etti. Bir yandan da söyleniyordu. “Demek eski sevgilinden çocuk istiyorsun. Ben yetersizim sana!” Sinirli bir şekilde ayağa kalktı ve iki üç adımda adama ulaştı. Kahverengi gözleri yeni patlamış bir yanadardağnın hüznüyle bakarken kaşlarını çatmıştı. Birkaç ay önce Madrid’de verilen bir davette tanışmıştı o kadınla. Tanıdığı en iğrenç insan olduğunu söyleyemezdi; ama kocasıyla olan geçmişini düşündüğünde kadını öldürmek istiyordu. “Eğer ona geri dönmek istiyorsan söylemen yeterdi. Ben de mutlu bir evliliğim olduğu yönündeki boş hayallere kapılmazdım.” Adama arkasını döndü ve masaya geçti tekrar. Eli refleks gibi karnına gitmişti, sanki oğlunu korumak istiyordu bu kavgalardan. Bu hüzünden… “Çocuk meselesini bahane etmeniz hiç zarif olmadı… Hem o kadın yaşlı, çocuk falan doğuramaz.” Rakibini aşağılamaya çalışan dişi kaplan gibi hırslıydı. Eleanora’yı tanıdığı güne lanetler okurken bir yandan da oğlunun kulaklarını kapıyordu eliyle.* Lorenzo’ya çevirmeye korkuyordu bakışlarını, terk edilme korkusu her şeye ağır basmıştı. Eğer ayrılma kararı alırlarsa da asla söylemezdi hamile olduğunu. Oğlunu da alır giderdi, aşkınıysa kalbine gömerdi.

Spoiler:
Lorenzo Von Matterhorn
Lorenzo Von Matterhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 4:06 pm

Eleanora’yla görüşmeleri davetlerle sınırlanmıştı. Jeanne’le sorunlarını hallettikten sonra ona gitmiş, karısıyla arasını düzelttikleri için çok mutlu olduğunu biraz da duygusallığın neden olduğu göz yaşlarıyla anlatmıştı. Yıllarca içinde sakladığı duygularının ne derece yoğun olduğunu dudaklarını teninde hissettiğinde anladığını ve bir çocukları olmasını istediğini, uzun uzun anlatmıştı. Eleanora, ilk seferde olduğu gibi yalnızca sarılmış ve mutluluklar dilemişti. Yasak aşkın büyüsü, gerçek aşkın büyüsü karşısında etkisini yitirmiş ve bitmişti. Yine de, minik bir şaka amacıyla ismini ağzına alması dahi Jeanne’in sinirlerinin çileden çıkmasına neden olmuştu. Havada uçarak üzerine doğru gelen ve son anda sıyrıldığı ağır kadeh bunu gösteriyordu. “Demek eski sevgilinden çocuk istiyorsun. Ben yetersizim sana!” Bunu da nereden çıkarmıştı, Lorenzo böyle bir şeyi ima dahi etmemişti! “Eğer ona geri dönmek istiyorsan söylemen yeterdi. Ben de mutlu bir evliliğim olduğu yönündeki boş hayallere kapılmazdım.” Bundan da bahsetmemişti, özellikle, üzerine basa basa evliliklerinin devam edeceğini ve Eleanora’yı yalnızca kullanacaklarını söylemişti. Şaka yapmıştı!! “Çocuk meselesini bahane etmeniz hiç zarif olmadı… Hem o kadın yaşlı, çocuk falan doğuramaz.” JEANNE TÜM BU SONUÇLARI NASIL DA ÇIKARABİLMİŞTİ TEK BİR CÜMLEDEN! İnanılmazdı. Kendisine arkasını dönmüş kadına yaklaştı, arkadan sarıldı ve boynuna bir öpücük kondurdu. Onu üzmek istemiyordu ve zaten üzeceği hiçbir şey yapmamıştı; fakat masum bir şakayı devam ettirmekten de zarar gelmezdi. Dudaklarını boynunda gezdirirken, saçlarını okşamaya devam etti. ”Jeanne, seni bırakmayı asla düşünmedim. Ama biliyorsun böyle şeyler olabiliyor. Çiftler çocuk sahibi olamadığı zaman yalnızca bu iş için birileriyle ilişki kurabiliyorlar.” Kolları arasındaki Jeanne’in kasıldığını hissetti ve hışımla adamın kolları arasından sıyrıldı. İşlerin pek de yolunda gitmediğini hissetmişti Lorenzo; fakat Jeanne her şeyin şaka olduğunu olduğunu öğrenince birlikte kahkaha atacaklarına emindi. ”Eleanora doğurganlık yaşını geçirmedi henüz ve biz önceden birlikte olduğumuz için uyum sorunu olmaz.” Bu kadarını söylemeyi planlamıştı. İleri gittiğini fark etti, inanamaz gözlerle bakan karısına ulaşmaya çalıştı; fakat araya örülmüş bir duvar ileri gitmesini engelledi. ”Jeanne ben… Özür dilerim bu kadarını konuşmasak daha iyi olurdu.”

Spoiler:
Jeanne von Mattherhorn
Jeanne von Mattherhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 4:39 pm

Sevgilisinin kolları arasında biraz huzursuz hissediyordu, boynunda hissettiği küçük öpücükle birlikte midesi kasıldı kadının. Böyle sözlerden sonra nasıl da gelip öpebiliyordu, hiç mi mide yoktu bu adamda! ”Jeanne, seni bırakmayı asla düşünmedim. Ama biliyorsun böyle şeyler olabiliyor. Çiftler çocuk sahibi olamadığı zaman yalnızca bu iş için birileriyle ilişki kurabiliyorlar.” Hafifçe kasıldı bedeni, onlar çocuk sahibi olamıyor değildi. Jeanne hasta değildi! Gayet sağlıklı bir kadın olduğunu düşünüyordu; fakat anlaşılan kocası aynı fikirde değildi. Ona göre Eleanora daha elverişliydi, tam anne olacak kadındı yani… Küçük çaplı havale geçirecekti ki derin bir nefes alıp oğlunu düşündü. Baba bizi sevmiyor oğlum… ”Eleanora doğurganlık yaşını geçirmedi henüz ve biz önceden birlikte olduğumuz için uyum sorunu olmaz.” Gözleri büyüdü büyüdü büyüdü ve en sonunda daha fazla dayanamayıp ayağa kalktı kadın. ”Jeanne ben… Özür dilerim bu kadarını konuşmasak daha iyi olurdu.” Adamın ona yaklaşmaya çalıştığını fark ettiğinde sertçe bir adım attı öne doğru ve yanağının ortasına tokadı çarptı. Daha önce hiçbir erkeğe veya herhangi birisine tokat atmadığı için bunun ne denli büyük bir haz olduğunu bilmiyordu. Sanki bütün öfkesi somutlaşmış ve adamın yüzüne şimşek gibi inmişti. Hizmetçilerin neredeyse tamamının kapının önünde onarlı dinlediğini tahmin edebiliyordu bu yüzden ağlamamaya çalıştı; ama oğlunun etkisiyle bu çok zordu. Aşırı duygusaldı, sanki her şey daha fazlaydı. Abartıydı… “Bunu söylediğine inanamıyorum… Bizim aramızda uyum sorunu olduğunu bilmiyordum.” Ayakta kalacak halinin olmadığını fark ettiğinde –kendisi için değil- adamın sandalyesine oturdu. Bıkkın bir şekilde yavaş yavaş nefes aldı… Lorenzo’yu kaybetme fikri dayanılmazdı, tam gerçek bir aile olacakları zamanda hem de… “Siz o kadınla veliahtlar büyütürken ben de burada aptal bir leydi gibi oturacağım yani, teşekkür ederim onurlu bir şekilde ölmeyi seçiyorum.” Ölüm aralarında tabu olmuştu, önce Lorenzo’nun yaralanışı ve ardından oğullarının ölümüyle birlikte ağızlarına almama kararı almışlardı. Sözsüz bir anlaşma gibiydi aralarındaki. Eleanora ve Lorenzo’yu düşündü, eskiden nasıl bir ikili odluklarında. Kendisine acı çektirmekten başka hiçbir işe yaramayan o düşünceler gözlerinin yaşarmasına sebep olmuştu. Davetlerde bile eşini başkalarıyla dans ederken görmeye dayanamazken adamın söyledikleri şok etkisi yaratmıştı.

Spoiler:
Lorenzo Von Matterhorn
Lorenzo Von Matterhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 6:47 pm

Lorenzo, Jeanne'in bir adım kendisine yaklaşmasıyla kadının kendine sımsıkı sarılacağını düşnmüştü; fakat bu gerçekleşmedi. Onun yerine sert bir tokat yüzünde patladı ve kırmızı bir iz bırakacak derecede etkileyiciydi. Yanağını kızartacak kadar ağır bir tokadı hak ettiğine inandığı için geri çekilmek ya da kaçınmak için bir hamlede bulunmadı. Söylediklerinin tümü Jeanne kabul etse dahi kabul etmeyeceği derecede mutlu evliliğinde yer bulamazdı; fakat uyumla ilgili söyledikleri önceki hayatına dayanan, gerçek düşünceler olduğu için, şimdiye karısıyla paylaşması kabalık ve etiksizlik olarak değerlendirilirdi. Üstelik Jeanne tam tersi bir şekilde yanlış anlamıştı. “Bunu söylediğine inanamıyorum… Bizim aramızda uyum sorunu olduğunu bilmiyordum.” Hayır gayet uyumlu olduklarını düşünüyordu; anlatmak istediği yeni birine alışmaktansa hazır Elea- Neler düşünüyor olduğunu dehşetle fark edince aklından bu hastalıklı fikirleri uzaklaştırdı. “Siz o kadınla veliahtlar büyütürken ben de burada aptal bir leydi gibi oturacağım yani, teşekkür ederim onurlu bir şekilde ölmeyi seçiyorum.” Ölüm Matterhorn ailesinin en küçük bireyini henüz aylar önce yanına almışken, bu söyledikleri... Şimdi sandalyesinde oturan ve sarsılmış görünen kadının yanına gidip diz çöktü, ellerini tuttu, yaralandığı ilk gece olduğu gibi ellerine aşkla dolu buseler kondurdu. "Hayır Jeanne haddimi aştım, maksadım şaka yapmaktı fakat ileri gittim, farkındayım. Seni seviyorum ve daha fazla sevmek için bir erkek çocuğa ihtiyacım yok." Bir çocuğu çok istediği kadar, Jeanne'in sevgisini paylaşma korkusunu da en derinlerinde yaşıyordu. Peki ya çocuğunu gerektiği kadar sevemezse? Böyle sorunlar yaşamayı biraz daha erteleyebildikleri için seviniyordu. "Uzun yıllar ölmeyi planlamadığımızı sanıyordum. Ölmekten korkuyorum Jeanne, henüz yeterince birlikte olmadık." Başını kadının dizlerine yasladı, reddedilmemek, saçlarının okşanması umuduyla. Gözlerini kapadığında anne şefkatini hissedebiliyordu. Bir gün, zamanı geldiğinde, Jeanne harika bir anne olacaktı. Eleanora'yla ilgili ömrü boyunca son kez bir şeyler söylemeyi planladı; fakat gerek duymadı. Kafasında bitmiş bir ilişkiyi, her şeyi düzeltmeye çalıştığı şu sıralarda anmanın gereği yoktu. Ömrü sonuna kadar bir kez daha anmasının gereği yoktu, eğer bahsetmek Jeanne'i üzüyorsa.
Spoiler:
Jeanne von Mattherhorn
Jeanne von Mattherhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 7:21 pm

Hayatının ve evliliğinin bittiğini hisseden herkesin içinde bulunacağı ruh haline girmişti bile, bunalım. Siyahın en derin halini tam içinde hissederken adamın dokunuşlarıyla kendisine geldi. Bir umut hala her şeyin eskisi gibi olabileceğini düşünüyordu. Düşünceleri sayesinde içini tatlı bir heyecan kaplamış olsa da buz gibi ümitsizlik yok etmişti o hissi. "Hayır Jeanne haddimi aştım, maksadım şaka yapmaktı fakat ileri gittim, farkındayım. Seni seviyorum ve daha fazla sevmek için bir erkek çocuğa ihtiyacım yok." Gözleri mutlulukla parıldadı; ama hemen ardından gelen öfkeyle adamın kafasını patlatmak istemedi değil. Sadece her şeyin şaka olması içinin rahatlamasına sebep oldu. "Uzun yıllar ölmeyi planlamadığımızı sanıyordum. Ölmekten korkuyorum Jeanne, henüz yeterince birlikte olmadık." Gülümsedi ve ellerini adamın kıvırcık saçlarına götürdü. Aynı anda gözlerinin önünde beliren görüntüyle gülümsemesi iyice kalıcı olmuştu. Aynı Lorenzo gibi bir çocuk vardı karşısında ve tıpkı onun gibi dizlerine yatmıştı. Sadece Jeanne biraz daha yaşlıydı, sırtında şalı; sallanan sandalyesine oturmuş oğluyla sohbet ediyordu. Sözleri duyar gibiydi, bu akdar kıskanç olmamalısınız, anneciğim. İstemsizce kıkırdadı kadın, görüntü yok olurken kahkahaya dönüştü az önceki gülüşü. “Oğlumuz da şaka olduğuna sevinmiş… Ama bir daha öyle bir şaka yaparsan seni pişman edermiş.” Gülümsemesi kocaman bir sırıtışa döndüğünde Edgar’ı düşündü; evet yine aynı ismi istiyordu. Bunu henüz kocasına söylemediği için kesin değildi… “Bir an için seni terk etmeyi düşünmüştüm, sen beni terk etmeden.” Düşüncesi bile midesinin bulanmasına sebep oluyordu… Anne olmayı ne kadar çok istediğini kelimelerle anlatmak mümkün değildi. Sadece içinde ufak da olsa bir korku vardı. Lorenzo ya oğluyla ilgilenirken onu unutursa diye. Muhteşem bir baba olacağından şüphe etmiyordu, sadece kocasının sevgisini paylaşma fikri katlanılmazdı onun için. Hayatındaki herhangi birini paylaşma düşüncesi bile onu sinirlendirirken aşık olduğu adamı canından bir parçayla paylaşma fikri ikileme düşürüyordu onu. Zamanı geldiğinde aşacaklarını biliyordu bu sorunu da. Önceki hamileliğinde olan şeylerin gerçekleşmeyeceğini biliyordu en azından. O zaman hiçbir görü yoktu çocuğuna dair. Şimdiyse neredeyse her gün oğluyla ilgili yeni bir şeyler görüyordu.

Spoiler:
Lorenzo Von Matterhorn
Lorenzo Von Matterhorn

MesajKonu: Geri: Siyah çiçekler açtığında   Siyah çiçekler açtığında I_icon_minitimeSalı Şub. 05, 2013 8:08 pm

Jeanne'in elleri karışık saçlarında gezinirken Lorenzo da dizlerine bir öpücük kondurdu. Affetmiş miydi, saçlarını okşaması affettiğinin göstergesiydi. Lorenzo kendilerinden asla vazgeçmeyecekken, Jeanne kolayca pes eder miydi? Bunun olmamasını diledi. Bir çocukları olmasını yalnızca gerekli olduğu için istiyordu, iz bırakmak için... Oysa Jeanne'le geçireceği bir ömürde yalnızca ikisi de olsa sıkılacağını zannetmiyordu. Zaten tanrılara ettiği dualar, uzun bir ömür dilekleriyle son buluyordu. “Oğlumuz da şaka olduğuna sevinmiş… Ama bir daha öyle bir şaka yaparsan seni pişman edermiş.” Duyduğu kahkaha öncelikle sözlerin ardındaki anlamı idrak etmesini engellerken, mutluluğun verdiği sevincin ardından oğlumuz kelimelerine takıldı düşünceleri. Eğer düşündüğü şey gerçekse Jeanne görüyor demektir ve eğer görüyorsa... Yani... Gerçekten... Bu olabilir miydi? “Bir an için seni terk etmeyi düşünmüştüm, sen beni terk etmeden.” Başını yavaşça kaldırıp, elleriyle karnını tutan Jeanne'e çevirdi bakışlarını. Yüzündeki tebessüm giderek büyüdü, yavaşça, hala oldukça zayıf olan karnına elini götürdü. Orada bir yerlerde bir hayat yeşeriyordu. Oğlu, hanedanlığın varisi, Jeanne von Metterhorn ve Lorenzo von Matterhorn'un aşkının meyvesi, tanlarıların sevgi dolu hediyesi..."Jeanne von Matterhorn, eğer söylediklerinizi doğru yorumladıysam, sevgimiz taşıp Ernesto'yu meydana getirmiş demektir." Ernesto Edgar von Matterhorn. Gelecek yüzyılın en saygıdeğer lordu. O günlerde yaşıyor olmak için tüm servetini verirdi. Gerçi, ölen çocuklarının ismini, henüz annesinin karnında, babasını duyamayacak kadar uzaklarda olan miniğe verme fikrine Jeanne'in ne diyeceğini bilemiyordu ve yalnızca kabul etmesini umuyordu. Fransız ve İspanyol kanını simgeleyen iki isim, iki farklı dünya ve bir arada. Tıpkı Lorenzo ve Jeanne'in birlikteliği gibi, bünyesinde tezatlarla... "Mutluluğumu katlanarak arttırdığın için teşekkür ederim Jeanne. Bu güzel haber, kocaman bir balo ve öncesinde bir sabah öpücüğünü hak eder." Leydinin özel durumu gerçek bir öpücük olmasına izin vermese de, aslında oldukça yakın olduğu söylenebilirdi.

GÖKTEN ÜÇ ELMA DÜŞMÜŞ.
    Biri Jeanne'e, biri Lorenzo'ya, biri Ernesto'ya...

Spoiler:

Siyah çiçekler açtığında
1 sayfadaki 1 sayfası