Karşısındakini tahmin edilemeyecek kadar derin ve detaylı inceleyerek bir yargıda bulunur. İlk izlenimini değiştirmeye çalışmak gereksiz bir çabadır. Çatalı tutuşunuzdan kullandığınız kelimelere, gülüşünüzden ses tonunuza kadar her şeyi ama her şeyi inceler. Etrafındakilerin yapmacıklığından ve kusursuza duydukları hayranlıktan bıkmıştır. Yüzeysellikten hoşlanmaz. Öncelikleri o dönemde yaşayan pek çok kadına göre farklıdır. Soylu olmasına rağmen sıkıcı çay partileri, kibarlık budalaları ve kırılgan hareketlerle süslü danslar midesini bulandırır. Şu hayatta saygı duyduğu tek insan çariçesi, aynı zamanda en yakın dostu Kamilla'dır. Yakın olduğu, saygı duyduğu insanlara karşı her zaman sevecen, güvenilir ve içtendir. Değer verdiği insanlar kategorisine girmeyenler de onu itici ve patavatsız bulur; ki pek de haksız sayılmazlar. Elena'nın kimi ne şartta seveceği asla kestirilemez. Herkesin nefret ettiği birini çok sevebilir, herkesin sevdiği birinden nefret edebilir.
Elena, son derece kibirli ve burnu havada biri gibi görünse de kendinden de nefret eder. Saldırgan, sinirli ve kırıcı olduğunun farkındadır, iyi birisi olmadığının da. Normalde kötü insanların bundan zevk almasının aksine, o kötü biri olduğunu bilir ve bundan utanır. Ama değiştiremez de kendisini. Bunun için kendisine önyargısız yaklaşan insanlara tüm sevgisini verir. Korur, kollar. Onun yakınında olan birisi, ona uzak olanların ondan neden nefret ettiğini anlayamaz bile. İnişli çıkışlıdır, kabadır, inatçıdır.
-Her türlü kurguya kucak açtım efendim, ama ek olarak:
-Bir köleyle kurgu yapmayı çok isterim. Cinsiyet, yaş vesaire hiç hiç önemli değil. Elena onu gördüğü anda onun 'gerçek' olduğunu hissedecek ve ondan iyi bir dost olacağını düşünecek. Bu nedenle bu köleyi satın alacak fakat hizmetli olarak kullanmayacak kesinlikle. Etrafında çok az insan olduğu için ondan kendisine arkadaşlık etmesini isteyecek. Sonrası kurguyu yaptığımız kişinin insiyatifine kalmış, ister Elena'yı sırtından bıçaklar dumur eder, ister gerçekten sadık bir dost olur.
-Elena'nın şu 'ilk izlenimler her zaman doğrudur' yargısını sarsacak bir karakter arıyorum. Hiç farketmez nasıl biri olduğu. Sadece ilk karşılaştıklarında Elena ondan hoşlanmasın fakat sonrasında Elena'ya kimsenin yapmayacağı bir iyilik yapsın, Elena'yı şaşırtsın kısacası.
-Belki Elena'nın sürekli atıştığı biri olabilir. Yani sadece Elena'nın ezici bakışlarıyla aşağılayıp laf soktuğu biri değil, karşısındaki de en az onun kadar dişli ve saldırgan olmalı.
-Yine Elena gibi 'pek sevilmeyen' veya 'kötü kalpli' bir karakteriniz varsa, Elena tek arkadaşı olabilir. Hatta Elena bu yüzden çevresindekilerden tepki görüp arkadaşını onlara karşı savunabilir.
Sizin kurgularınızı da çok duymak isterim. Umarım benimle rp yapmak istersiniz, ben çok istiyorum çünkü. Allahaşkına bakın Allah'ın adını veriyorum.